چرا چهارشنبه سوری؟! / چهارشنبه سوزی!
یه عصر زمستونی از پشت پنجره پرنده ای رو میبینه که روی نرده های بالکن نشسته .دلش به حالش میسوزه براش از باقی مونده های نون سفره خرد میکنه چون میدونه که گرسنست .
نزدیک بهاره چهارشنبه آخر سال .چهارشنبه سوریه دیگه باید خوشحال بود و بی خیال غصه و غم.
تق!!!!.....صدای ترقه و هیجان و خنده .
پرنده با صدای ترقه میمیره...
این چند خط مقدمه ای بود برای پرسیدن این سوال از خودمان که چهارشنبه سوری چرا؟به چه بهانه ای ؟به چه قیمتی؟
این سالها همه گفته اند چهارشنبه سوری نه ;چون فلان تعداد کشته داده است!چهارشنبه سوری نه چون برخی سوخته اند .دستشان ...پایشان...چشمشان...زندگیشان!
اما انگار جرات نکردیم بگوییم چهارشنبه سوری به هر نحوی
نه !!!!!
بله به هر نحوی نه !
این روزها از آمارهای سال های گذشته میگویند و ابراز خوشحالی از اینکه حوادث کمتر شده و این نشانه عاقلانه عمل کردن جوانهای ماست !!!!!!!!اما کسی نمیگوید کدام عاقلانه؟
شاید بگوییم چهارشنبه سوری سنتی قدیمی است مخالفت برای چه؟
بله سنت ..اما چه سنتی؟ سنت همیشه به معنای کار ستایش شده نیست.
مسلما همه ما با کلمه جاهلیت آشنا هستیم !سنت های جاهلی در عصر جاهلیت (عرب)زنده به گور کردن دختران سنت بود اما آیا اکنون این سنت را اعراب ستایش میکنند؟یا تکرار؟
بیایید کمی عاقلانه بیندیشیم .ما که برای ریال ریال خرج شده در این مملکت نگرانیم و حسابگرانه می اندیشیم .ما که برای دستورات دینمان این قدر سخت گیرانه به دنبال چرایی آنها میگردیم تا بدانیم و بعد عمل کنیم ;ما که برای رژیم-غذایی خود باید فایده هر غذایی که میخوریم را بدانیم چرا برای آداب و رسوم و فرهنگمان ندانسته عمل کنیم؟
خوش بختانه چهارشنبه سوری این روزها دیگر مراسمی نیست که به قوم یا دین خاصی تعلق داشته باشد پس راحت تر میتوان از جاهلانه بودن این مراسم سخن گفت.
با هر صدای انفجار و ترقه باید به فکر نفرین بیماران در حال استراحت هم بود با صدای ترقه باید به فکر چیزی به اسم حقوق بشر در سطح جامعه و در ابعاد کوچکتری از آن بود چیزی که بعضیها اگر بگوییم حق الناس به آن آلرژی دارند !!!!!!
حق الناسی که کسی نمیتواند بگوید از گریبان گیر بودن بیش از اندازه آن چیزی نمیداند!
از انفجار و مزاحمت هم اگر بگذریم روشن کردن آتش و پریدن از روی آن و طلب حاجت چه؟
این همان سنت اشتباه نیست؟بهتر نیست به جای پریدن از روی آتش در این شبها سنت جوانمردی را زنده کنیم و دست ناتوانی را در روزهای پر هیاهوی آخر سال بگیریم ؟
و یا به جای گرفتن گرمی و سرخی خود از آتش که این روزها تداعی جز جنگ افروزی و تباهی ندارد در ذهن های ما; گرمای وجودمان را از بودن در کنار خانواده ای که نماد سنت است بگیریم؟
و اگر به سنت ها و باور های دین اسلام پایبند هستیم باید بدانیم که از سوی عالمان دینی ما جز نکوهش و تقبیح این مراسم چیزی نیامده است .راستی حجاب هم یک سنت و فرهنگ ایرانیست .کاش به جای ادامه سنت های غلط سنتهای قدیمی و فطری زیبای خود را تقویت کنیم.
اگر مردم جامعه ای با فکر و منطق و به دور از تعصبات پیش بروند زیبا ترین و موفق ترین جامعه را خواهند داشت.
پس به امید اعتلا و سربلندی جامعه ی فرهیخته ایرانی .
منبع: یکی از همسنگران افسرانی
لینک شدید با افتخار